Meerdaagse tochten

Meerdaagse tochten en reizen

Gezinstocht Noorbeek (NL)

‘Van het klooster van Wittem naar de abdij van Val Dieu’

 • Van maandag 15 tot vrijdag 19 augustus 2022
 • Noorbeek, Nederlands Limburg

Met heel het gezin op pelgrimstocht vertrekken is niet zo eenvoudig. Daarom bieden we deze formule aan die volledig is afgestemd op gezinnen, ouders met kinderen van alle leeftijden of grootouders met hun kleinkinderen.

We verblijven vijf dagen lang in volpension in de vakantiehoeve “’t Hof van Ulvend” (te Noorbeek, Nederlands Limburg) in kamers van 2 tot 4 personen met eigen sanitair, meerdere gemeenschappelijke ruimtes en eetzalen. Een logistieke ploeg zorgt voor de maaltijden.

We doen dagelijks een tocht van ongeveer 12 km doorheen het eindeloos-mooie Limburgse Heuvelland en de Voerstreek. Onderweg zijn er enkele inhoudelijke aanzetten – zowel op maat van de kinderen als van de volwassenen – en in de avond voorzien we een kindvriendelijk gebedsmoment.

Als thema kiezen we “Allemaal broers en zussen”, een hedendaags thema gebaseerd op de laatste encycliek van onze paus “Fratelli Tutti”. Op de vrije momenten is er voor de kinderen een toffe speeltuin terwijl de ouders kunnen genieten van een zalig terras.

 • €190/pp
  • 12-18 j €155*
  • 6-12j €135*
  • 3-6j €110*
  • baby’s €35*

*Berekening van de leeftijd is 1 september 2022

Inschrijven is al mogelijk.

Pelgrimsmidweek Eys- Wittem

 • Van maandag 4 tot vrijdag 8 juli 2022
 • In Nederlands Limburg

Nu het opnieuw mogelijk wordt om in groep op tocht te gaan, willen we toch nog op veilig spelen: we blijven dichtbij huis (Nederlands Limburg), reizen met de eigen wagen, kiezen voor één vaste verblijfplaats, met volledig sanitair op elke slaapkamer.

We verblijven vijf dagen lang in twee comfortabele vakantiewoningen van het Eyserhof (www.eyserhof.nl) midden in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland. Een logistieke ploeg zorgt voor de maaltijden. We doen dagelijks een tocht van ongeveer 15 km, met mogelijkheid tot inkorting. De verplaatsing naar Eys gebeurt met de eigen wagen. Wie geen auto heeft of verkiest om te carpoolen, vindt zeker een plaatsje bij een tochtgenoot …

Thema: ‘De ziel gaat te voet’

Wandelen haalt de haast uit je hoofd. Het maakt je open. Je gaat op in het landschap en dat schept mogelijkheden tot verdieping. Je tempo verandert. Je zintuigen gaan anders waarnemen: je krijgt weer oog voor het wonder van de schepping en jouw verbondenheid daarmee. Er komt (meer of weer) stilte…

Wandelen brengt je vanuit je hoofd weer in je lijf. Je krijgt weer voeling met ‘je ziel’. De ziel is dat diepe plekje in jezelf, waar je verbonden bent met het Grote Geheim van het leven, dat gelovigen ‘God’ noemen. Door contact met je ziel komt er ‘bezieling’ in je leven. Zo is wandelen een goede manier om de voeling te hervinden met je ziel. Want: ‘de ziel gaat te voet’ …

Met jou erbij ?

 • De deelnameprijs op basis van een tweepersoonskamer bedraagt €190/persoon, voor overnachting, maaltijden en organisatiekosten.
 • Wie een éénpersoonskamer wenst, betaalt €280.
 • Inschrijven doe je door:
  • Ingevuld formulier te bezorgen aan Pelgrimspastoraal, Molenstraat 2C, 3600 Genk, of via mail: pelgrimspastoraal@gmail.com;
  • én binnen de maand een voorschot van €70 per persoon te betalen op rekening BE10 7360 5143 3104 van ‘CCV-Hasselt Pelgrim’ met als mededeling: ‘pelgrimsmidweek’.
 • De verdere info wordt bijtijds via mail bezorgd.

Meer info ?

Luc Herbots, 0478/31 57 47      pelgrimspastoraal@gmail.com

Jaarkalender

Kijk snel in onze agenda om te weten te komen wat er dit jaar zoal gepland staat. Klik op de link voor meer info.

jaarkalender link

Eerstvolgende wandeling

Vanaf 1 maart kan u vanaf Koersels Kapelleke een bezinningswandeling maken in het thema ‘vrouwen in de Bijbel’.

Zeven borden vertellen u over bijzondere vrouwen uit het Bijbelverhaal, drie uit het Oude Testament, drie uit het Nieuwe Testament en tenslotte Maria als hoogtepunt. Elk van deze vrouwen kan ons inspireren om gelovig in het leven te staan.

Contacteer ons!

Blijft u graag op de hoogte van onze eerstvolgende pelgrimswandelingen? Vul onderstaand contactformulier in. En druk daarna op de gele balk ‘Verzenden’.
Op deze manier ontvang je tijdig een e-mail met de aankondiging van de volgende activiteit.

Contactformulier

  Uw naam en voornaam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)