Home

Pelgrimeren is wandelen met een +.

 

De weg doet iets met je. Geregeld vertrekken mensen als wandelaar, maar komen ze als pelgrim aan. Wandelen wordt mijmeren en kan beschouwingen in je wakker maken die in de drukte van alledag geen kans krijgen. Wandelen wordt dan bezinnen, werkelijk pelgrimeren.

Dat is wat de Diocesane Werkgroep Pelgrimspastoraal van het bisdom Hasselt als opzet heeft. Pelgrimeren als frisse vorm van samen op te gaan en te groeien in geloof. De werkgroep werd in 2012 opgericht met E.H. deken Luc Herbots als voorzitter, met medewerking en ondersteuning van CCV Hasselt, partner in christelijk vormingswerk.

We stellen onszelf als doel (groeps)dagwandelingen naar pelgrimsoorden binnen ons bisdom aan te reiken, met inhoudelijke en spirituele impulsen. De dagwandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, zonder inschrijving. Daarnaast organiseert de werkgroep Pelgrimspastoraal jaarlijks een tweedaagse pelgrimstocht. Bovendien organiseren we jaarlijks een pelgrimsreis. Onder het tabblad ‘jaarplanning’ vindt u een overzicht van ons volledig aanbod aan pelgrimswandelingen.

 

De innerlijke tocht is belangrijker dan het aantal afgelegde kilometers.
De innerlijke tocht is belangrijker dan het aantal afgelegde kilometers.

PelgrimscdTwintig frisse pelgrimsliederen op cd
Met de cd “Pelgrim zijn een leven lang” verzamelt de werkgroep Pelgrimspastoraal de mooiste liederen uit meer dan 25 jaar pelgrimstochten met jongeren en volwassenen: Ultreia, Peregrino, Laudato si’, Kom laat ons vieren… en als slot het Avondlied.

De cd wordt verkocht aan 10 € via CCV Hasselt in het Pastoraal Centrum – Seminarie Hasselt (Tulpinstraat 75) en vanaf nu ook bij elke pelgrimswandeling. U kunt ze ook bestellen door overschrijving van 12,50 € (inclusief verzendingskosten) naar rekening BE59 8334 8931 2726 van “Pelgrimstochten, 3630 Maasmechelen”. Vermeld in de mededeling duidelijk uw adres en u vindt de pelgrimsmuziek enkele dagen later in uw brievenbus.