Gezinspelgrimstocht rondom Eys-Wittem (16-20 aug 2021)

Van 16 tot 20 augustus sloegen de werkgroep Pelgrimspastoraal van bisdom Hasselt en de dienst Gezinspastoraal/Parochiecatechese de handen opnieuw in elkaar voor de organisatie van de 5de gezinspelgrimstocht. Dit jaar verkenden 65 pelgrims de streek rond Eys in Nederlands-Limburg. Dat waren niet alleen ouders met kinderen, maar ook een aantal grootouders met hun kleinkinderen.

“We verbleven vijf dagen in twee vakantiehoeves van Eyserhof”, zo vertelden Ingrid, Tom en Els van de organisatie. “Uiteraard verliep alles coronaproof. Elk gezin had een eigen badkamer en een vaste tafel om te eten. Albert, An, Wim en Inge van de logistieke ploegen zorgden voor heerlijke maaltijden.”

Het centrale thema van deze tocht was ‘Tijd voor…’. “Elke dag maakte de groep tussen de vele buien door een tocht van ongeveer 12 kilometer doorheen het mooie heuvelland, de bossen en de vele holle wegen. Je kon de groep al van ver herkennen met regenjassen in alle maten en kleuren. Onderweg waren er telkens enkele inhoudelijke aanzetten, zowel op maat van de kinderen als van de volwassenen. ’s Avonds was er een kindvriendelijk gebedsmoment voorzien.”

Ingrid, Tom en Els geven nog mee dat de groep op woensdag een partijtje boerengolf speelde in Teuven (Voeren). “En we hebben van de kinderen gehoord dat er af en toe ook wel een koe geraakt werd, maar dat dat zonder bijkomende schade gebeurd is.” Kortom, het waren vijf leuke en onvergetelijke dagen. De groep kijkt al uit naar volgend jaar: de locatie is intussen al vastgelegd!

Lees de dagverslagjes op de website van Bisdom Hasselt.